Om produktet
En af Bourgognes vigtigste jordbesiddere
I 1859 grundlagde Louis Henri Denis Jadot sin vinvirksomhed. På dette tidspunkt havde Jadot-familien allerede sublime jordbesiddelser, blandt andet den legendariske 1. Cru Clos des Ursules i Beaune. I årene siden er der løbende føjet marker til, og i dag ejer Louis Jadot over 150 hektar af de fineste vinmarker, og er således et af Bourgognes betydeligste Domaines.
Beaujolais’ genfødsel
Beaujolais’ vine er efterhånden blevet synonyme med frugtige, tyndbenede tørstslukkere. Men i gamle dage var vinene ganske anderledes dybe og mere interessante, og de bedste opnåede priser på niveau med vinene fra Côte d’Or, og blev produceret, lagret og nydt med samme omhu. Siden midten af 1990’erne har Louis Jadot investeret kolossale ressourcer i at genopdage den oprindelige Beaujolais.
Biodynamik, lave høstudbytter og masser af tid
Louis Jadot eksperimenterer bl.a. med biodynamisk dyrkning og lave høstudbytter. Vinene vinificeres præcis som Côte d’Or-vine, hvilket vil sige med lang tids skindkontakt og nænsom gæring, så vinen opnår dybde og styrke. Dette står i grel kontrast til den almindeligt udbredte fremstillingsmetode i Beaujolais, hvor man gennemfører vinificeringen lynhurtigt, hvilket giver lette bællevine med enstrenget frugt.
Château des Lumières i Morgon
Château des Lumières ejendommen omfatter 35 ha. i nogle af de bedste ”terroirs” i Morgon Generelt anses vinene fra Morgon for at være tættere og have længere levetid end de fleste Crus i Beaujolais. Betegnelsen ”Il Morgonne” dækker netop over det fænomen hvor en Beaujolais med alderen aromamæssigt nærmer sig Côte d’Or vinene. Vinen fra Château des Lumières er et skole eksempel; maskulin, tæt og koncentreret og alligevel med en både charmerende og intens Gamay frugt.