Om produktet
Jane et Sylvain er noget så sjældent som 100% økologisk Pinot Noir fra Gevrey-Chambertin, som endda smager virkelig dejligt - også til prisen. Den er ultrasaftig men med Gevrey'sk temperament og så endda drikkemoden. Altså en såkaldt win-win-vin, som vi er umådelig glade for at kunne præsentere dig for!
Ægteparret Jane og Sylvain arbejder som nævnt økologisk med de få marker, de har i og lige uden for Gevrey- Chambertin. I vinhuset er vinen desuden produceret med minimal intervention, dvs. brug af hele klaser, vild gær, primært gamle egetræsfade og ingen brug af sulfitter før umiddelbart inden flaskning.
Og så har den ellers ligget og hygget sig en del år på flasken, hvilket gør den dejligt harmonisk og kompleks på den der måde, hvor det hele smelter sammen på tungen.
Vinen har med andre ord en super delikat, saftig profil med en bagveliggende muskulatur, der vidner om stor seriøsitet. I næsen er der vilde skovjordbær, ribssaft og blåbær, som får en håndsrækning fra friske krydderurter og våde sten. Smagen er slank, rank og saftig med en dejlig frugtsødme, der får modspil fra en saftig syre og helt finpolerede men dog nævneværdige tanniner.
Vinen passer både til charcuterie, fjerkræ/perlehøne, kalvekød og til svamperisotto. Samt til f.eks. grillet squash, aubergine og portobellosvampe på vegetarfronten.
For at du får alvor skal få glæde af dens insmigrende personlighed, anbefaler vi enten at åbne flaske et døgns stid før du skal drikke den eller alternativt at hælde den i på karaffel i et par timer.
Serveres ved 14-16 grader.