Henri Bourgeois, Sancerre Blanc, Les Baronnes 2023

275.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Henri Bourgeois, Sancerre Blanc, Les Baronnes 2023

Henri Bourgeois, Sancerre Blanc, Les Baronnes 2023

Om produktet

Les Baronnes er et klassisk eksempel på hvordan Sancerre bør smage, og samtidig et glimrende eksempel på hvilken renhed og præcision husstilen hos Henri Bourgeois foreskriver. Koldgæring ved 15-18 grader sikrer sprødhed og finesse i vinen, og ganske som med Henri Bourgeois øvrige hvidvine, gennemgår Les Baronnes ikke malolaktisk gæring, for dermed at bibeholde frugtintensiteten og et så højt syreniveau som muligt. Efter gæringen lagrer vinen i fem måneder på sit bundfald inden aftapning. 

Sancerre - Les Baronnes byder på citrus og lime, grønne æbler og afdæmpede eksotiske frugter, med en fin underliggende mineralsk tørhed. Vinen kan opleves kraftfuld, men er stadig både elegant, harmonisk og typisk. Det er præcisionshåndværk, der ikke umiddelbart lader sig kopiere, og et skoleeksempel på hvordan Sancerre kan og bør smage. Oplagte ledsagere er selvsagt fiske- og skaldyrsretter, den herlige, lokale Chavignol gedeost, men også eksotiske indslag fra det asiatiske køkken

Serveringsforslag

Hygge- & terrassevin
Mild ost
Skaldyr
Sushi

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).