Domaine Georges Lignier Gevrey Chambertin 1. Cru Les Combottes 2017

1,495.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Georges Lignier Gevrey Chambertin 1. Cru Les Combottes 2017

Domaine Georges Lignier Gevrey Chambertin 1. Cru Les Combottes 2017

Vores vurdering

Combottes er en 1. Cru af ekstraordinær kvalitet. Alene beliggenheden mellem Grand Cru Clos de la Roche og Grand Cru Latricières Chambertin antyder det. Når marken ikke har Grand Cru status, er det ifølge Benoit Stehly fordi, 80% af marken er ejet af Morey St. Denis avlere. Gevrey-Chambertin avlerne ønskede derfor ikke, at marken skulle være Grand Cru! Kvaliteten er superb, og vinen har virkelig finesse, elegance, aromatisk styrke og længde.

Om produktet

Benoit vinificerer så blidt som muligt, idet målet er at sikre vine med finesse og elegance. Druerne håndsorteres ad to omgange - både i marken og ved ankomsten til kældrene. Ca. 80% af druerne afstilkes, hvorefter Benoit foretager en kold maceration af 4 til 5 dages varighed. Gæringen foregår med både traditionel pigeage samt remontage, der ifølge Benoit gør, at gæren arbejder bedre. Fadlagringen varer typisk 18 til 20 måneder, afhængig af årgangen. Siden 2002 har kvaliteten fået et gigantisk løft hos Domaine Georges Lignier. Stilen er i dag virkelig klassisk silkeagtig, dyb og elegant Bourgogne. 

Combottes er en 1. Cru af ekstraordinær kvalitet. Alene beliggenheden mellem Grand Cru Clos de la Roche og Grand Cru Latricières Chambertin antyder det. Når marken ikke har Grand Cru status, er det ifølge Benoit Stehly fordi, 80% af marken er ejet af Morey St. Denis avlere. Gevrey-Chambertin avlerne ønskede derfor ikke, at marken skulle være Grand Cru! Kvaliteten er superb, og vinen har virkelig finesse, elegance, aromatisk styrke og længde.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.