5.0
af 1 anmeldelser

Domaine Philippe Chéron, Clos Vougeot Grand Cru 2011

1,699.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Domaine Philippe Chéron, Clos Vougeot Grand Cru 2011

5.0
af 1 anmeldelser

Domaine Philippe Chéron, Clos Vougeot Grand Cru 2011

Vores vurdering

Resultatet er en af de bedste vine fra denne berømte Grand Cru. Clos Vougeot terroiret er tydeligt. Vinen er intens i farven. Duften er dyb, elegant og kombinerer røde bær med et strejf af violer og lakrids. Smagen er klassisk, koncentreret og magtfuld, rund, mineralsk og lang.

Om produktet

Philippe råder over en fantastisk 1,43 hektar stor parcel i den fremragende "Hautes Baudes" del af Clos Vougeot. Vinstokkene er plantet i 1934, og beplantningstætheden er rekordhøje 12.000 stokke pr. hektar. Druerne håndplukkes, ad to omgange og lægges i små perforerede kasser, der tillader stabling, så druerne kommer intakte til kælderen. Her macererer Philippe druene i hele 10 dage ved 10 graders celcius, hvorefter temperaturen hæves så gæringen går i gang. Under gæringen anvender Philippe klassisk pigeage for at trække maksimal farve og aromastoffer ud af druerne. Den unge vin er efterfølgende lagret 10 - 14 måneder på fad, heraf 75 % nye. 

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.