Domaine Eden, Cabernet Sauvignon 2018

Spar 22%
Ved 2 stk. 545.00 kr.
Ved 1 stk. 699.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Eden, Cabernet Sauvignon 2018

Domaine Eden, Cabernet Sauvignon 2018

Vores vurdering

Kæmpe, kompleks og dog lidt mere tilgængelig Cabernet Sauvignon end storebror fra Mount Eden.

Om produktet

Tre km længere ude ad grusvejen - ved nabobjergtoppen til Mount Eden Estate' i Santa Cruz Mountains - erhvervede Mount Eden Vineyards i 2007 det daværende 'Cinnabar Wine Estate. Navnet ændrede de ved samme lejlighed til 'Domaine Eden', og de lidt mere frugtdrevne vine - baseret helt eller delvis på frugt fra disse marker - har siden adlydt det navn.

I den kategori falder dette seriøse 'Bordeaux-blend' lavet på ca. 75% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 5% Cabernet Franc samt lidt Petit Verdot og Malbec fra mere end 30 forskellige parceller på Domaine Edens marker i Saratoga og Los Gatos spædet foruden moderskibet Mount Eden Estate.

Parcellerne høstes af gode grunde seperat og på forskellige tidspunkter. Dermed vinificeres de også individuelt - alle gæret på det naturlige gær - og herefter lagret gennemsnitlige 22 måneder på en blanding af franske og amerikanske fade (lav toast), inden fadene og druetyperne blandes og siden aftappes ufiltreret.

Uanset hvilken af deres estates, de arbejder med, laver Mount Eden Vineyards noget af det mest finesserige og elegante Cabernet Sauvignon man finder i Californien, og Domaine Eden Cabernet Sauvignon åbner sig efter lidt tid i glasset med en fyldig aroma af perfekt modnede og stadig friske solbær, der ledsages af kardemomme, cedertræ, grafit, tobak og grillet kød.

Smagen er tanninrig og struktureret med et friskt mineralsk pif, mens også den for Californien ligeledes frugtsyre bidrager til balancen og den vedholdende, charmerende eftersmag.

Dette er Cabernet Sauvignon, der i sine unge år kræver modspil fra god mad, f.eks. grillet lam eller kalvekød, gerne serveret med intens sauce. Flasken kan gemmes i mindst 15 år fra høståret, og her i de unge år anbefaler vinen 2-3 timer før servering ved 14-16 grader.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.