Om produktet
Tre km længere ude ad grusvejen - ved nabobjergtoppen til Mount Eden Estate' i Santa Cruz Mountains - erhvervede Mount Eden Vineyards i 2007 det daværende 'Cinnabar Wine Estate. Navnet ændrede de ved samme lejlighed til 'Domaine Eden', og de lidt mere frugtdrevne vine - baseret helt eller delvis på frugt fra disse marker - har siden adlydt det navn.
I den kategori falder dette seriøse 'Bordeaux-blend' lavet på ca. 75% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 5% Cabernet Franc samt lidt Petit Verdot og Malbec fra mere end 30 forskellige parceller på Domaine Edens marker i Saratoga og Los Gatos spædet foruden moderskibet Mount Eden Estate.
Parcellerne høstes af gode grunde seperat og på forskellige tidspunkter. Dermed vinificeres de også individuelt - alle gæret på det naturlige gær - og herefter lagret gennemsnitlige 22 måneder på en blanding af franske og amerikanske fade (lav toast), inden fadene og druetyperne blandes og siden aftappes ufiltreret.
Uanset hvilken af deres estates, de arbejder med, laver Mount Eden Vineyards noget af det mest finesserige og elegante Cabernet Sauvignon man finder i Californien, og Domaine Eden Cabernet Sauvignon åbner sig efter lidt tid i glasset med en fyldig aroma af perfekt modnede og stadig friske solbær, der ledsages af kardemomme, cedertræ, grafit, tobak og grillet kød.
Smagen er tanninrig og struktureret med et friskt mineralsk pif, mens også den for Californien ligeledes frugtsyre bidrager til balancen og den vedholdende, charmerende eftersmag.
Dette er Cabernet Sauvignon, der i sine unge år kræver modspil fra god mad, f.eks. grillet lam eller kalvekød, gerne serveret med intens sauce. Flasken kan gemmes i mindst 15 år fra høståret, og her i de unge år anbefaler vinen 2-3 timer før servering ved 14-16 grader.