Domaine des Rabichattes, Pouilly-Fume Les Loges 2023

Spar 23%
Ved 6 stk. 185.00 kr.
Ved 1 stk. 240.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine des Rabichattes, Pouilly-Fume Les Loges 2023

Domaine des Rabichattes, Pouilly-Fume Les Loges 2023

Vores vurdering

Supersprød og mineralsk Pouilly-Fumé, der hører til i den slanke ende men giver masser af liv og energi på tungen – helt som det hører sig til for Sauvignon Blanc fra denne populære adresse i Loire.

Om produktet

Brødrene Fabrice og Vincent Grebet er ynste generation af vignerons i dette 150 år gamle familie-domaine, som siden 2010 er gået 'all in' på at afskaffe brugen af kemiske sprøjtemidler og fra 2023 er gået hele vejen mod økologi. Således også denne Pouilly-Fumé på 100% Sauvignon Blanc, der kommer fra 30 små, gamle parceller i Rabichattes' varetægt.

Med ønsket om en så elegant og frugtbaseret aromaprofil som muligt er vinen gæret ved 15-16 grader, og først mod slutningen er temperaturen hævet til 20 grader for opnåelse lidt større fylde. Lidt tilføjelse af krop og kompleksitet er desuden opnået ved efterfølgende at lagre vinen sur-lie, altså på de fra gæringen afdøde gærrester med jævnlig omrøring. Hele processen er foregået på ståltanke, og udtrykket i den færdige vin opleves derfor stadig saftigt og sprødt.

I glasset optræder vinen klart med en lys, let gylden farvenuance og byder derfra på sutbil aromatisk elegance af gule litchi-frugter, æbler, citrus, rosenblade og en snert af tørret græs. Dertil kommer oplevelsen på tungen, som er behagelig til den mediumkraftige side med en rank, levende, ja sågar sitrende syre og en mediumlang, velafstemt eftersmag.

Alt i alt en herlig Pouilly-Fumé, som altid kan lysne dit sind og selvsagt er oplagt på terrassen på en solskinsdag. Skulle nogle jomfruhummere med citron og persille eller måske en dampet rødspætte med asparges eller kapers snige sig med derud, skal de dog også være helt og aldeles velkomne!

Vi anbefaler at servere vinen ved 8-10 grader inden for 3-4 år fra høståret.

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Hygge- & terrassevin
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.