Domaine Denis Mortet, Gevrey-Chambertin Mes Cinq Terroirs 2020

Spar 15%
Ved 6 stk. 930.75 kr.
Ved 1 stk. 1,095.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Denis Mortet, Gevrey-Chambertin Mes Cinq Terroirs 2020

Domaine Denis Mortet, Gevrey-Chambertin Mes Cinq Terroirs 2020

Vores vurdering

Lige fra frigivelsen så charmerende, at man med det samme sænker alle parader. På sammen tid slank og intens med en overflod af saftige røde bær og subtile krydderier.

Om produktet

Dette er den centrale vin fra Arnaud Mortet, der her i sin 15. høst efter faderens tragiske selvmord brillerer med en kollektion, der nok engang i ubesværet og virtuos stil demonstrerer, at stor ungdommelig charme og drinkability i de bedste hænder sagtens kan kombineres med et udviklingspotentiale, der for de større vines vedkommende rækker både 10, 15 og måske 20 år ud i fremtiden.

Mes Cinq Terroirs er et sammenstik af frugten fra de 5 Lieux-dits En Motrot, En Derée, Combe de Dessus, Au Velle og En Champs, som Denis Mortet introducerede i 2004 og også producerede i 2005 inden han tog sit eget liv i foråret 2006. Hvad andre bruger generationer på at opnå i anerkendelse og omtale skabte han i løbet af 10 år, men det skabte et forventningens pres som fik konsekvenser - i sidste ende den ultimative!

Arnaud Mortet vovede først at genoptage faderens idé i forbindelse med 2013-høsten, og dermed er dette blot er den 8. udgave af vinen. Alligevel er de fleste kritikere enige om, at frugten fra de forskellige parceller komplementerer hinanden så smukt, at vinen matcher en lang række 1. Cru vine i Gevrey-Chambertin. Druerne fra de yngste og ældste vinstokke holdes adskilt under høsten, så man både under gæringen og under den efterfølgende fadlagring kan operere med den unge og den ældre udgave af "Mes Cinq Terroirs".

Selvom druerne var smukt modne og nærmest fejlfri i 2020, blev der både soigneret og sorteret og omkring halvdelen af de smukkeste klaser fik lov til at komme med op i tanken sammen med de afstilkede let knuste druer. Frugten blev forvandlet til vin uden fremmede gærstammer, og herefter fulgte 18 måneder på fad (33% nye) fra Tonnellerie François Frères og Tonnellerie Cavin frem mod sammenstik af den endelige cuvée og aftapningen på flaske uden klaring eller filtrering.

Lige fra frigivelsen så charmerende, at man med det samme sænker alle parader. På sammen tid slank og intens med en overflod af saftige røde bær og subtile krydderier.

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Kraftig ost
Vildt
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.