Om produktet
Dette er den centrale vin fra Arnaud Mortet, der her i sin 15. høst efter faderens tragiske selvmord brillerer med en kollektion, der nok engang i ubesværet og virtuos stil demonstrerer, at stor ungdommelig charme og drinkability i de bedste hænder sagtens kan kombineres med et udviklingspotentiale, der for de større vines vedkommende rækker både 10, 15 og måske 20 år ud i fremtiden.
Mes Cinq Terroirs er et sammenstik af frugten fra de 5 Lieux-dits En Motrot, En Derée, Combe de Dessus, Au Velle og En Champs, som Denis Mortet introducerede i 2004 og også producerede i 2005 inden han tog sit eget liv i foråret 2006. Hvad andre bruger generationer på at opnå i anerkendelse og omtale skabte han i løbet af 10 år, men det skabte et forventningens pres som fik konsekvenser - i sidste ende den ultimative!
Arnaud Mortet vovede først at genoptage faderens idé i forbindelse med 2013-høsten, og dermed er dette blot er den 8. udgave af vinen. Alligevel er de fleste kritikere enige om, at frugten fra de forskellige parceller komplementerer hinanden så smukt, at vinen matcher en lang række 1. Cru vine i Gevrey-Chambertin. Druerne fra de yngste og ældste vinstokke holdes adskilt under høsten, så man både under gæringen og under den efterfølgende fadlagring kan operere med den unge og den ældre udgave af "Mes Cinq Terroirs".
Selvom druerne var smukt modne og nærmest fejlfri i 2020, blev der både soigneret og sorteret og omkring halvdelen af de smukkeste klaser fik lov til at komme med op i tanken sammen med de afstilkede let knuste druer. Frugten blev forvandlet til vin uden fremmede gærstammer, og herefter fulgte 18 måneder på fad (33% nye) fra Tonnellerie François Frères og Tonnellerie Cavin frem mod sammenstik af den endelige cuvée og aftapningen på flaske uden klaring eller filtrering.
Lige fra frigivelsen så charmerende, at man med det samme sænker alle parader. På sammen tid slank og intens med en overflod af saftige røde bær og subtile krydderier.