4.0
af 1 anmeldelser

Domaine Denis Mortet, Gevrey-Chambertin Mes Cinq Terroirs 2018

Spar 15%
Ved 6 stk. 760.75 kr.
Ved 1 stk. 895.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Domaine Denis Mortet, Gevrey-Chambertin Mes Cinq Terroirs 2018

4.0
af 1 anmeldelser

Domaine Denis Mortet, Gevrey-Chambertin Mes Cinq Terroirs 2018

Om produktet

En vin der lige siden frigivelsen har været så charmerende, at man med det samme sænker alle parade. På sammen tid slank og intens med en overflod af saftige røde bær og subtile krydderier.

Mes Cinq Terroirs er et sammenstik af frugten fra de 5 Lieux-dits En Motrot, En Derée, Combe de Dessus, Au Velle og En Champs, som Denis Mortet introducerede i 2004 og også producerede i 2005 inden han tog sit eget liv i foråret 2006. Hvad andre bruger generationer på at opnå i anerkendelse og omtale skabte han i løbet af 10 år, men det skabte et forventningens pres som fik konsekvenser - i sidste ende den ultimative!

Arnaud Mortet vovede først at genoptage faderens idé i forbindelse med 2013-høsten, og dermed er dette blot er den 8. udgave af vinen. Alligevel er de fleste kritikere enige om, at frugten fra de forskellige parceller komplementerer hinanden så smukt, at vinen matcher en lang række 1. Cru vine i Gevrey-Chambertin.

På alle 5 parceller holdes druerne fra de yngste og ældste vinstokke adskilt under høsten, således at man nede i kælderen både under gæringen og under den efterfølgende fadlagring kan operere med den unge og den ældre udgave af "Mes Cinq Terroirs".

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Fuglevildt

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.