Om produktet
Høsten er manuel og klaserne transporteres ned til vingården i små plastikkasser. Her bliver en del af stilkene nænsomt fjernet hvorefter der bliver foretaget en sortering drue for drue inden de blev fyldt på en rustfri gæringstank hvor de smukkeste hele drueklaser allerede venter. Gæringen starter køligt (ved 13 til 14 grader) i de første 4-5 dage, hvorefter temperaturen hæves og vinen gærer færdig i yderligere 10-12 dage med både omrøringer og overpumpninger. Herefter følger 18 måneder på fade (60% nye og 40% én gang brugte) alle fra velansete François Frères frem mod sammenstikningen af den endelige cuvée og aftapningen på flaske, der sker uden klaring eller filtrering.
Endnu engang er vi på vej op på den helt store klinge ikke kun hvad prisen angår. Vinen er et nærmest lykkeligt eksempel hvilke sarte og smukke malerier et naturtalent som Arnaud Mortet kan male med Pinot Noir, når vinstokkene står på Côte d'Or og alt er godt. Har du musklerne og tålmodigheden bliver det vinøs lykke at følge denne vin de næste både 10 og 15 år!