Om produktet
Denne sprøde, sortstypiske og meget elskelige Sancerre er ny i sortimentet, men på ingen måde ny i det populære vindistrikt. Således slog Baudry-familie sig ned i landsbyen Sainte-Gemme-en-Sancerrois nord for den berømte bakketop helt tilbage i 1920, og det er i dag 3. og 4. generation i familien i skikkelse af Hervé Baudry og hans 2 sønner Bastien og Quentin, som løfter arven med voksende fokus på bæredygtighed og biodiversitet.
Der er tale om frugt fra 10-30 år gamle vinstokke omkring vingården som finder sammen med frugt fra små parceller omkring landsbyerne Sury-en-Vaux og Verdigny lidt længere sydpå, hvilket betyder, at alle Sancerres tre jordbundtyper "Silex", ”Les Caillottes” og "Terres Blanches" er på spil.
Alle parceller har været kultiveret uden ukrudtsmidler, insekticider og andre syntetiske produkter siden 2010 og alle fik formelt det økologiske certifikat i 2020. Høsten er både manuel og maskinel, og efter en soignering ryger druerne direkte i den pneumatiske presse, hvor de forvandles til en most, der får lov til at sætte sig (bundfælde) i op til 48 timer, inden den forvandles til vin i Thermo reguleret rustfrit stål og siden tappes på flaske efter blot 4 måneder sur Lie i tankene.
Hervé Baudry fortæller, at for ham er det at producere vin lidt ligesom ægte kærlighed ("La culture de la vigne s'apparente à une histoire d'amour. Prendre et donner du plaisir constitue nos valeurs"), og det fornemmes i vinene, selvom de forunderligt nok har formået at flyve under de internationale anmelderes radar.