Domaine de la Pousse d'Or, Volnay Caillerets 1er Cru 2018

Spar 14%
599.00 kr.
Før 699.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine de la Pousse d'Or, Volnay Caillerets 1er Cru 2018

category label Øko

Domaine de la Pousse d'Or, Volnay Caillerets 1er Cru 2018

Vores vurdering

Volnay med en interessant aromatisk kompleksitet. Vinen kommer fra en 2,24 hektar stor grund omgivet af en stenmur i sin øverste side. Den har en interessant aromatisk kompleksitet. Ganen er rig og dyb og giver en fyldig og afbalanceret vin.

Om produktet

Dette er den 4. udgave af Domaine de la Pousse d'Or der, som der står bag på flaskerne er "Vinifié et Élevé en Amphore". Altså både forvandlet til vin og modnet i amfora. Det hele startede som et eksperiment i 2015 hvor Benoît Landanger og hans team på forsøgsbasis eksperimenterede med en enkelt lerkrukke, og da resultatet var opmuntrende blev det allerede i 2016 besluttet at udvide portofølgen med 3 forskellige amfora vine alle produceret på uchaptaliseret frugt. Og da de 3 oprindelige stålgærede og fadmodnede vine stadig produceres er der her, for dem som gerne vil nørde en smule, en enestående muligheder for at opleve hvor meget de forskellige greb i kælderen influerer på resultatet.

Der er tale om frugt fra forskellige små parceller med vinstokke sat i 1954, 1956 og igen mellem 1882 og 1991 på Premier Cru marken Les Caillerets, der ligger knap en kilometer syd for landsbyen Volnay og bare 100-300 meter før scenen skifter fra Pinot Noir til Chardonnay, eller om man vil fra Volnay til Meursault.

Vinstokkenes passes efter biodynamiske principper. Altså ingen sprøjtning med pesticider, ingen ukrudtsmidler og kun organisk gødning i vinmarken, der pløjes regelmæssigt med heste forspand for på den måde at lufte og berige jorden. Der skete en soignering af drueklaserne allerede i vinmarken og efter alle stilke var fjernet hjemme på domainet fulgte en tur gennem den optiske sorteringsmaskine, som blev hjemkøbt i 2013. Frugten og mosten blev derpå kølet ned for udblødning i en lille uge inden den blev hældt på amfora og gæringen blev sat i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. Der blev kun arbejdet med få "punch Downs" inden vine efter knap 5 uger blev befriet for gæringsresterne og modnede i amforaen i 14 måneder. Herefter aftapning på flaske i det helt tidlige forår 2020 uden klaring og filtrering og næsten uden svovltilsætning.

Benoît Landanger funderede over det at være biodynamiker i solrige og generøse årgange; da Allen Meadow var forbi i april 2020 for at smage vinene fra 2018-årgangen, og Benoît fik blandt andet sagt:

Serveringsforslag

Fjerkræ
Fjerkræ på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.