Chateau de Millery 2018

599.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Chateau de Millery 2018

Chateau de Millery 2018

Krop Medium
Tannin Medium
Syre Medium
Stil Tør

Smagsnoter

Rød frugt
Mørk frugt
Fad

Vores vurdering

Chateau de Millery bliver bedre og bedre år for år. 2018 er det stjerneklare eksempel herpå. Floral med solbær, hindbær, graphite og let røg. Perfekt balance og en årgang som vil stå distancen i 20 år. Uden overhovedet at anstrenge sig..

Om produktet

Siden 1892 har navnet Manoncourt været forbundet med Chateau Figeac - Premier Grand Cru Classé A - i samme kategori som Cheval Blanc, Ausone, Pavie og Angelus. Hvad de færreste ved er at familien bag Chateau Figeac i næsten 80 år har ejet en lille skjult juvel i form af Chateau De Millery og den tilhørende vinmark på kun 0,8 hektar. Siden Madame Manoncourt købte slottet i 1942 har de knap 4000 flasker som Chateau De Millery producere årligt, aldrig været solgt til andre end venner af familien, såsom michelin kokken Guy Savoy i Paris, og drukket af familien selv.

Chateau de Millery's vine har frem til årgang 2015 været meget klassiske med stort fokus på terroir. 2015 årgangen markere et lille skifte og løft i stilen mod et mere moderne udtryk, fortsat med et ønske om at udtrykke det unikke terroir med maser af mineralitet fra den kalkholdige jordbund og de øvrige forhold som gør sig gældende, men også med et ønske om mere frugt og blødere mere modne tanniner .Den meget begrænsede produktion på omkring 4000 flasker årligt er uændret. Vinene fra Chateau De Millery vil derfor også i fremtiden høre til sjældenhederne.

"This formerly hidden gem deserves the attention of wine enthusiasts around the world, and it will certainly spark interest among those who are particularly fond of wines produced on the clay-limestone soils of St-Emilion." - Decanter 2021 - 95 Point

Smagsnoter

Rød frugt
Mørk frugt
Fad

Fakta

Krop:
Medium
Tannin:
Medium
Stil:
Tør
Syre:
Medium
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Årgang:
2018
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
15,00
Proptype:
Kork
Serveres ved:
15-17°C

Serveringsforslag

Mørkt kød
Vildt

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.