Siden 1892 har navnet Manoncourt været forbundet med Chateau Figeac. Chateau Figeac er en Premier Grand Cru Classé B producent og høre til blandt de allerbedste producenter på Bordeauxs højrebred. Flere argumentere for at Figeac skal opklassificeres til Classé A når klassifikationen skal revurderes i 2022. Hvilket vil placere dem i samme kategori som Cheval Blanc, Ausone, Pavie og Angelus.
Hvad de færreste ved er at familien bag Chateau Figeac i næsten 80 år har ejet en lille skjult juvel i form af Chateau De Millery og den tilhørende vinmark på kun 0,8 hektar. Siden Madame Manoncourt købte slottet i 1942 har de knap 4000 flasker som Chateau De Millery producere årligt, aldrig været solgt til andre end venner af familien, såsom michelin kokken Guy Savoy i Paris, og drukket af familien selv.
Chateau de Millery's vine har frem til årgang 2015 været meget klassiske med stort fokus på terroir. 2015 årgangen markere et lille skifte og løft i stilen mod et mere moderne udtryk, fortsat med et ønske om at udtrykke det unikke terroir med maser af mineralitet fra den kalkholdige jordbund og de øvrige forhold som gør sig gældende, men også med et ønske om mere frugt og blødere mere modne tanniner.
Den meget begrænsede produktion på omkring 4000 flasker årligt er uændret. Vinene fra Chateau De Millery vil derfor også i fremtiden høre til sjældenhederne.
"This formerly hidden gem deserves the attention of wine enthusiasts around the world, and it will certainly spark interest among those who are particularly fond of wines produced on the clay-limestone soils of St-Emilion." - Decanter 2021