Bodegas Montecastro Reserva, Ribera del Duero 2019

Spar 15%
Ved 6 stk. 293.25 kr.
Ved 1 stk. 345.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Bodegas Montecastro Reserva, Ribera del Duero 2019

Bodegas Montecastro Reserva, Ribera del Duero 2019

Om produktet

Efter at Bodegas Hacienda Monasterio i foråret 2012 erhvervede aktiemajoriteten i Bodegas Montecastro, er dette den 3. årgang af husets Reserva. Det er Carlos de la Fuente som er blevet indsat som vinmager med den store opgave at sættes en helt ny kurs for vingården. Og det har han gjort eftertrykkeligt!

Carlos har høstet masser af erfaring fra samarbejdet med Peter Sisseck på Hacienda Monasterio, og Peter har flere gange krediteret Carlos for at være blandt de mest talentfulde vinmagere i hele Ribera del Duero.
Og det kan man godt fornemme, når man smager denne velafstemte, elegante og svært charmerende Reserva, som blot understreger, at Carlos de la Fuente ligger i slipstrømme på de allerbedste vine der produceres i Ribera del Duero.

Druerne er Tempranillo, lokalt kaldet "Tinto Fino" og små mængder Cabernet Sauvignon, der høstes fra vinstokke, der er plantet i 2002 på 5 forskellige små højt beliggende parceller (860-925 m.o.h.). Vinstokkene kultiveres efter økologiske principper uden kunstvanding, og druerne plukkes i hånden i de tidlige morgentimer med en første sortering allerede ude i vinmarken.

I vineriet fjernes hovedparten af stilkene, men en del af de smukkeste drueklaser får lov får lov til at komme med op i cementtankene, hvor vinen gærer uden tilsætning af fremmede gærstammer.
Herefter følger 15 måneder på hovedsageligt franske fade fra Allier, men en lille del af vinen (omkring 10%) ser også amerikanske fade. Undervejs dekanteres der adskillige gange, og når tidspunktet for aftapningen nærmer sig, trækkes en række af de bedste fade ud af ligningen for at modne par måneder ekstra med henblik på en senere lancering og en status af Reserva.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Mørkt kød
Svinekød

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.