Benjamin Leroux, Gevrey-Chambertin 2022

759.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Benjamin Leroux, Gevrey-Chambertin 2022

Benjamin Leroux, Gevrey-Chambertin 2022

Om produktet

Elegant, parfumeret og sensuel Gevrey-Chambertin. Levende frugt og vibrerende mineralitet, omkranset af Gevrey’sk rubusthed og perfekt doseret fad. Smuk rubinrød i glasset, med ungdommelige lilla reflekser. En betagende, dyb og parfumeret duft, med noter af mørkerøde kirsebær, violer, kandiserede roser og friske blommer, komplimenteret af søde jordbær, tørrede teblade, vaniljebønne, knuste sten og våd muld. Mellemfyldig og ekstraktrig på tungen, med en tæt syre og tilstedeværende, men fløjlsblød tannin. Smagen følger næsen til dørs, men sin helt rene frugtkarakter og lettere ”umami-agtige” præg. Røde blommer, kirsebærsten og blåbæressens, ledsaget af underskov, tørrede blomster, frisk soya og sort te. Perfekt integreret fad kærtegner frugten, med fine toner af vanilje og tørrede krydderier. En uendelig længde og ubeskrivelig energi, i denne graciøse kommune Gevrey-Chambertin fra Benjamin Leroux’s hånd.

50% af frugten til Leroux’s kommune Gevrey-Chambertin stammer i 2019-udgaven fra halvtreds år gamle vinstokke, beplantet på vinmarken ”Les Seuvrées”, grænsende op til nabokommunen Morey-Saint-Denis. Den resterende frugt kommer fra den kalkstensholdige ”La Justice”, samt gamle vinstokke i ”Les Jeunes Rois”. Hvert parcel er vinificeret hver for sig og 90% af druerne blev i denne årgang afstilket. Vinen er lagret i 24 mdr. på en blanding af 600 liters- og 225 liters- egetræsfade (20% nye).

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.