Zenato, Riserva Amarone della Valpolicella 2017

895.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Zenato, Riserva Amarone della Valpolicella 2017

Zenato, Riserva Amarone della Valpolicella 2017

Vores vurdering

Nok er Zenatos Amarone Riserva en muskuløs vin, men man overraskes over kompleksiteten vinen besidder. I både duft og smag bliver man budt velkommen af intense noter af sorte kirsebær og provencalske krydderier som timian og rosmarin. Smagsmæssigt forlænges de mange komplekse indtryk af mokka og engelsk lakrids, der elegant løftes op af en fin mineralitet og en rank tannin. Vinen kan selvsagt stå model til selv de voldsomste gastronomiske udladninger, men er i virkeligheden mest velegnet som meditationsvin. Hold den nede i serveringstemperatur til en start, og server den endelig i dine største og bedste vinglas.

Om produktet

Zenatos Amarone Riserva er ikke bare en hyldest til husets stifter, Sergio Zenato. Det er også en magtdemonstration, der har til hensigt at vise husets ultimative formåen som højt estimeret Amarone-producent. Således er alle sejl sat til, for at frembringe det bedste af de bedste. Druerne til denne vin kommer fra Zenatos ældste vinmarker i Costalunga, hvis lavtydende vinstokke frembringer druer med en helt imponerende koncentration. I starten af oktober ligges de håndhøstede druer i små trækasser, i blot et enkelt lag, i et vel ventileret lokale på gården. I januar måned afstilkes og presses druerne, og pre-macererer inden selve gæringen starter, og strækker sig over 15-20 dage. Herefter lagrer vinen i store slovenske egefade i 48 måneder, efterfulgt af 12 måneders flaskelagring inden frigivelse.

Nok er Zenatos Amarone Riserva en muskuløs vin, men man overraskes over kompleksiteten vinen besidder. I både duft og smag bliver man budt velkommen af intense noter af sorte kirsebær og provencalske krydderier som timian og rosmarin. Smagsmæssigt forlænges de mange komplekse indtryk af mokka og engelsk lakrids, der elegant løftes op af en fin mineralitet og en rank tannin. Vinen kan selvsagt stå model til selv de voldsomste gastronomiske udladninger, men er i virkeligheden mest velegnet som meditationsvin. Hold den nede i serveringstemperatur til en start, og server den endelig i dine største og bedste vinglas.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Mørkt kød
Vildt

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.