Weingut Nik Weis, Riesling, Bockstein kabinett, Black Label, Mosel 2022

259.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Weingut Nik Weis, Riesling, Bockstein kabinett, Black Label, Mosel 2022

P O I N T
93
Wine Spectator

Weingut Nik Weis, Riesling, Bockstein kabinett, Black Label, Mosel 2022

Om produktet

Den stejle Bockstein-mark ved Saar, en biflod til Mosel, opnår hældningsgrader op imod svimlende 80%. Marken ligger nær landsbyen Ockfen med en syd-vestvendt eksponering i forhold til Saar-floden. Den efterhånden omfattende mark, der er dækket af grå Devon-skiffer, er generelt anerkendt som én af Mosels absolut bedste. Nik Weis besidder i alt 10 ha af marken på det, han betegner som den konvekse del. Det er den del, han også kalder for den originale del af Bockstein, inden reformer i 1971 gjorde det muligt at udvide det samlede markareal til de i dag knap 59 ha. Bockstein Kabinett – Black Label er en ballerina, der alkoholmæssigt balancerer omkring 9% alt efter årgang. Nik Weis’ demonstrer ganske excellent hvad Kabinett-klassen bør dække over. Lette og elegante vine med syre og sødme, her med et restsukkerindhold omkring 40g/l og et syreindhold på 7-8-stykker. Hemmeligheden består naturligvis i at håndhøste drueklaserne, når de besidder – hvad Nik betegner som – ”fysiologisk modenhed”: Det stadium, hvor druerne ikke viser tegn på overmodenhed, men har udviklet harmoniske aromastoffer og en kompleks syrestruktur. Vinens naturlige sødme integreres i yndefulde lag af gule frugter, citrus og hyldeblomst med underliggende mineralske noter. Den vil finde matchende ledsagere i f.eks. det krydrede indiske eller asiatiske køkken, men den fungerer også glimrende på helt egne præmisser.

Serveringsforslag

Aperitif
Kraftig ost
Mild ost

Eksterne anmeldelser

P O I N T
93
Wine Spectator

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.