Om produktet
Dette er en af de milde Gutsweine fra Mantlerhof skabt på frugt fra yngre økologisk dyrkede vinstokke både på nogle af de såkaldte Lössterrrassen og oppe på det fladere mere vindomsuste plateau for foden af Gobelsberg. Der er tale om manuel høst i den sidste uge af september og ind til midt i oktober afhængig af druernes modenhed på de forskellige jordlodder, hvor vinstokkene står i det såkaldte Löss, der er fast sammenpressede lag af bittesmå partikler, som sandstorme de første årtusinder efter den sidste istid blæste ind over området.
De hele klaser soigneres inden de ryger direkte pressen og forvandles til en most som gærer til vin i små ståltanke uden hjælp fra fremmede gærstammer. Herefter 6 måneders modning inden vinen fyldes på flasker uden filtrering og med en i forhold til de tilladte mængder behersket konservering med svovl.
En meget mild, men veldefineret og charmerende Grüner Veltliner. Ikke videre kompleks, men til gengæld med masser af legesyg drikkeglæde, som især udfoldes hvis den skænkes iskold direkte fra køleskabet.