Om produktet
Bucheggers "Holzgasse", der var opkaldt efter en hyggelig lille vej med adskillige udskænkningsteder (Heuriger) i Gedersdorf, er således blevet til "HG", men som Silke Mayr siger, så er det jo ikke blevet forbudt at kalde vinen Holzgasse: "Wir haben aber nichts dagegen, wenn Sie ihn weiter Holzgasse nennen!"
Nu som før er dette den såkaldte "åbner" hos Buchegger, og med vinen i glasset er der ingen grund til bekymring. Nok engang demonstreres det høje bundniveau, som med årerne blev Bucheggers signatur, og fordi den er sammenstukket af frugt fra de tidligst høstede druer, er den nok engang mild, let krydret og ekstremt forfriskende. Eller som Silke Mayr siger: "Mit einem Wort: kein einfaches „Weinderl“, sondern ein echter Buchegger-Wein."
Frugten kom i starten fra vinstokke der stod oppe bag Holzgasse, men efterhånden, som den fik succes, blev flere forskellige små parceller på den berømte 10 km. lange strækning fra Landersdorf i Kremstal og videre frem mod Hadersdorf inde i Kamptal inddraget. Derved blev vinen ”grænseoverskridende”, og mistede retten til de to berømte navne og derfor står der ”blot” "Wein aus Niederosterreich" på flaskerne.
Druerne er håndhøstede med en soignering af klaserne ude i marken. De er kørt de godt 10 km. op til vingården i Dross i store metalbaljer og her er der tale om et forsigtigt helklasepres hvorefter mosten får lov til at sætte sig i nogle timer inden den forvandles til vin ved lav temperatur i rustfrit stål uden nogen form for manipulation. Herefter følger 4 modning i tankene, inden vinen filtreres og tappes på flaske.