Weingut Johann Topf kan dateres tilbage til før 1751 og har været i Topf-familiens besiddelse siden dette årstal. Huset er indbegrebet af et familienvinhus, hvor alle generationer er involveret i driften.Johann Topf senior, overtog familiens vingård fra sine forældre i 1960 og var en af de første vinproducenter i Strass am Kamptal til at aftappe sin egen vin på flaske. Med datidens ni hektar var vingården ret beskeden i forhold til nu, men allerede på dette tidspunkt leverede Johann Topf vin til kunder i hele Østrig, pga. produktionens konstant høje kvalitet.
Hans Topf III overtog sammen med sin kone, Magdalena vingården i 1990 og har været i stand til at forøge gårdens størrelse til mere end fem gange sin oprindelige størrelse.
Deres fire sønner, Hans-Peter, Maximilian, Alexander og Julius er den næste generation af lidenskabelige vinproducenter, og Hans-Peter og Maximillian er så småt begyndt at overtage driften.
Weingut Johann Topf består pt. af 50 ha. land, hvoraf 45 ha. er beplanet med vinstokke, der tæller de klassiske regionale sorter Grüner Veltliner og Riesling. Derudover har Hans plantet lidt mere eksotiske sorter gennem årene så som Chardonnay, Pinot Blanc og Sauvignon Blanc, som skyldes en stor kærlighed til Bourgogne og Loire.
Gården har i alt 9 vinmarker fordelt på meget forskellige typer jord. Alle er med forskellige hældningsgrader og besidder individuelle mikroklimaer. Dette sammen med en usædvanlig passion for tradition, innovation, bæredygtighed og moderne knowhow frembringer nogle af Østrigs mest spændende vine.
Hans Topf kalder sig selv en "Terroirist", fordi vinmarkerne er de højeste beliggende i regionen. Højden giver mange fordele, men så sandelig også mange store udfordringer i vinen tilblivelse. Dog er Hans overbevist om, at ”kun i store højder kan store vine se dagens lys”.
Weingut Johann Topfs vine er karakteriseret ved deres elegance og mineralitet samt enorme lagringspotentiale.