Om produktet
Abruzzo og Montepulciano-druen
Midtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine har en tendens til at falme.
Beskyttet mod varme og ilt
På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården fremstiller vinene så skånsomt som muligt, og lader i al sin enkelhed naturen gøre arbejdet. Brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.
Høst om natten
Druerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en v-acuum-presse, som presser mosten ud ved hjælp af undertryk. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur.
Sogno di Ulisse
Sogno di Ulisse er baseret på Montepulciano-druen og små mængder Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinen er fadlagret på franske barriques. Duften byder på en fornem generøs kirsebærfrugt og et strejf af vanilje og blyant. Smagen er kødfuld og meget frugtig, og eftersmagen er lang og velouragtig. Nyd denne skønne vin af rummelige glas op til seks år fra høståret, gerne som ledsager til retter med lam, oksekød eller kraftigt fjerkræ.