4.0
af 1 anmeldelser

Tenuta Grattamacco, Bolgheri Rosso Superiore 2019

829.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Tenuta Grattamacco, Bolgheri Rosso Superiore 2019

category label Bland 6 - Spar 10%
P O I N T
97
Wine Spectator
P O I N T
97
Wine Advocate
+
Vis alle
4.0
af 1 anmeldelser

Tenuta Grattamacco, Bolgheri Rosso Superiore 2019

Om produktet

Storladen Supertoscaner fra et af genrens mest eftertragtede områder - Bolgheri. 

Her får du en meget præcis vin med en klar og koncentreret duft, hvor noterne af solbær og middelhavskrydderier smelter flot sammen i et skønt og harmonisk udtryk. Smagen er fokuseret med noter af moden, sort frugt og balancen mellem frugtsyre og tannin er både flot og intens. Den udgør en rygrad som gerne bider skeer med en stor saftig bøf, og som garanterer en flot udvikling i din vinkælder. 

I eftersmagen er der stor koncentration med mineralitet og frugt, der vidner om en vin på højt niveau. 
Superiore er topvinen fra Podere Grattamacco. Den er produceret fra en vinmark på bare 10 hektar, som er beplantet med 65% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 15% Sangiovese. Marken er beliggende i 100 meters højde med en meget kalkholdig jordbund. Her er det middelhavsklima som regerer, hvor de varme dage får modspil af kølende briser fra havet. Det hjælper druerne med at opnå en god og lang vækstsæson. 
I marken høstes druerne manuelt, for at sikre at kun de bedste klaser finder vej til vineriet. Vinen er lagret 18 måneder på delvist nye egetræsfade på 225 liter. 

Serveringsforslag

Mørkt kød
Mild ost
Vildt

Eksterne anmeldelser

P O I N T
97
Wine Spectator
P O I N T
97
Wine Advocate
P O I N T
96
Decanter
P O I N T
95
James Suckling

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.