Tenuta di Argiano, Brunello di Montalcino 2019 Øko

554.95 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Tenuta di Argiano, Brunello di Montalcino 2019 Øko

category label Øko
Point
95
Wine Spectator
Point
94
Wine Advocate

Tenuta di Argiano, Brunello di Montalcino 2019 Øko

Vores vurdering

Argianos Brunello di Montalcino er lavet på økologisk dyrkede druer der er udvalgt fra 6 forskellige parceller på godset, og nogle af vinstokkene er plantet helt tilbage i 1963.

Om produktet

Argianos Brunello di Montalcino er lavet på økologisk dyrkede druer der er udvalgt fra 6 forskellige parceller på godset, og nogle af vinstokkene er plantet helt tilbage i 1963.

Efter høst gennemgår druerne fem- til seks dages kold maceration. Gæringen foregår i temperaturstyrrede cementtanke med vildgær. Macerationen med skindkontakt varer 18 til 21 dage. Efter den malolaktiske konvertertering, lagrer den nye vin 42 måneder  på 1.000-, 2.000- og 3.000-liters fade.

Argianos Brunello di Montalcino kan drikkes fra frigivelsen men vinder ved lagring i op til 10 år, afhængig af årgangen.

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Pasta & Pizza
Svinekød

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.