Om produktet
Kvaliteten af Albert Sounits Crémant de Bourgogne er bl.a. karakteriseret ved, at man lagrer vinen betydeligt længere end de fleste andre producenter og ca. dobbelt så lang tid, som loven foreskriver. Ifølge loven skal Crémant de Bourgogne flaskelagres i mindst 9 måneder på sit "lie", d.v.s. det bundfald, der opstår efter flaskegæringen. Hos Albert Sounit flaskelagres Crémanten i ikke mindre end 18 til 24 måneder. Dette medfører en langt finere mousse og giver langt større finesse og karakter.
Crémant Demi-Sec fra Albert Sounit laves på 2/3 Pinot Noir, som giver rygraden og strukturen til vinen og 1/3 Chardonnay, som tilfører frugtkarakter og finesse til vinen. Forskellen mellem denne Demi-Sec og Sounits Brut Prestige er en højere dosering under dégorgement - den dosering af sukkerlikør, man tilsætter, når man fjerner bundfaldet og sætter den rigtige champagneprop i. Vinen er derfor en smule sødere end "Prestige" udgaven. Man kunne måske umiddelbart tro, at det at tilsætte en smule mere sukkerlikør ville betyde mindre frugt og friskhed i vinen, men det er absolut ikke tilfældet. Den klassiske druesammensætning giver en Crémant med flotte frugtaromaer, friskhed og sprødhed i duften og smagen og en sjælden elegance, som ellers kun findes i en god Champagne. Den sarte sødme føles især i eftersmagen og er ligeledes meget harmonisk og intens.
Brug den som velkomstdrink til festlige lejligheder eller til en dessert i løbet af et måltid