Om produktet
Rongopais "easy going" Pinot Noir er skøn og allround-agtig på en måde, der ikke skal misforstås. Samtidig smager den nemlig, som kun Pinot Noir kan smage, og dermed er den et ualmindeligt lovende skaberværk inden for sin prisklasse.
Druerne bag vinen stammer fra udvalgte vinmarker i Marlborough, der høstes ved optimal modenhed og i vinhuset gæres på klassisk manér i åbne gæringskar.
Efter en længere periode med forlænget udbkødning af smag og farve hældes den unge vin på en blanding af nye og gamle egetræsfade. Her lagrer den i 3-6 måneder inden det færdige blend og efterfølgende aftapning.
Fra glasset drages man nærmest ned mod vinens overflade af den ekstroverte Jordbær- og krydderiaromaer, der i baggrunden mødes mørke kirsebær, blid toast, kanel og frisk muldjord. På tungen er vinen blød, mediumfyldig, lys og saftig med en smigrende hindbærtone i den sødmefulde afslutning.
Rongopai passer godt til en stegt svinemørbrad, svampetærte eller grillet aubergine med dertilhørende rodfrugter og champgignon. Eller til at nyde helt i sin egen ret på terrassen eller hvor det ellers måtte friste med et dejligt, friskt glas rødvin.
Vi anbefaler at servere den let nedkølet ved 15-17 grader inden for 5 år fra høståret.