Om produktet
Il Bricco og San Stefanetto vinmarkerne leverer eksklusivt druerne til Pio Cesares Barbaresco. 100% Nebbiolo som gæres i temperaturkontrollerede ståltanke med skindkontakt i 20 dage. 35% af vinen lagres på små bariques (225 liter) af ny fransk egetræ i 30 måneder. De resterende 65% lagres på store 2000 liters egetræsfade af fransk egetræ, indtil vinen tappes på flaske og hviler yderligere i Pio Cesares kældre til vinen er klar til frigivelse. Meget flot mørk farve i glasset med en teglstensrød kant. Intens aroma af tjære, mint, roser og citronskal. På tungen breder der sig straks en fyldig rød frugt i en cremet tekstur. I eftersmagen fornemmes en god syrestruktur, der lover godt for vinens liv på den lange bane. Pga. de markante tanniner, så fortjener denne rødvin at blive serveret i selskab med god mad og den er et fornemt selskab til f.eks. cremede pastaretter, kalvekød og faste oste. Bør iltes 3-4 timer før servering og kan gemmes op til 20 år fra høståret. Hvis man skrev en lærebog om hvordan klassisk Barbaresco skal smage, så står denne vin på side 1.