Pio Cesare, Barbaresco 2019

Spar 21%
Ved 2 stk. 629.00 kr.
Ved 1 stk. 799.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Pio Cesare, Barbaresco 2019

Pio Cesare, Barbaresco 2019

Vores vurdering

Meget flot mørk farve i glasset med en teglstensrød kant. Intens aroma af tjære, mint, roser og citronskal. På tungen breder der sig straks en fyldig rød frugt i en cremet tekstur. I eftersmagen fornemmes en god syrestruktur, der lover godt for rødvinens liv på den lange bane. Pga. de markante tanniner, så fortjener denne vin at blive serveret i selskab med god mad og den er et fornemt selskab til f.eks. cremede pastaretter, kalvekød og faste oste. Bør iltes 3-4 timer før servering og kan gemmes op til 20 år fra høståret.

Om produktet

Il Bricco og San Stefanetto vinmarkerne leverer eksklusivt druerne til Pio Cesares Barbaresco. 100% Nebbiolo som gæres i temperaturkontrollerede ståltanke med skindkontakt i 20 dage. 35% af vinen lagres på små bariques (225 liter) af ny fransk egetræ i 30 måneder. De resterende 65% lagres på store 2000 liters egetræsfade af fransk egetræ, indtil vinen tappes på flaske og hviler yderligere i Pio Cesares kældre til vinen er klar til frigivelse. Meget flot mørk farve i glasset med en teglstensrød kant. Intens aroma af tjære, mint, roser og citronskal. På tungen breder der sig straks en fyldig rød frugt i en cremet tekstur. I eftersmagen fornemmes en god syrestruktur, der lover godt for vinens liv på den lange bane. Pga. de markante tanniner, så fortjener denne rødvin at blive serveret i selskab med god mad og den er et fornemt selskab til f.eks. cremede pastaretter, kalvekød og faste oste. Bør iltes 3-4 timer før servering og kan gemmes op til 20 år fra høståret. Hvis man skrev en lærebog om hvordan klassisk Barbaresco skal smage, så står denne vin på side 1.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Mørkt kød
Mild ost

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.