Mocali, Brunello di Montalcino Notte Stellata 2018

Spar 20%
Ved 6 stk. 199.00 kr.
Ved 1 stk. 249.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Mocali, Brunello di Montalcino Notte Stellata 2018

Mocali, Brunello di Montalcino Notte Stellata 2018

Vores vurdering

Rubin- henimod granatrød farve. Vinen fortjener dekantering og fremviser da en typisk Brunellonæse med noter af tobak, læder, lakrids og frisk og tørret frugt. I munden opleves den karakteristiske, raffinerede smagsfylde og fløjlstekstur, og vinen udvikler under iltens virkninger en skøn vedholdenhed i smagen.

Om produktet

Mocalis Brunello di Montalcino Notte Stellata laves ud fra en traditionel filosofi, med 36 måneders lagring på botti di rovere, dvs. store egetræsfade. Disse fade er typisk brugte og derfor forholdsvis neutrale og afgiver kun i meget moderat grad fadkrydderier til vinen. Brunello di Montalcino fik DOCG-status i 1980 og vintypen hører til blandt de mest prestige-omgærdede fra Italien og anses af mange for at være det ypperste udtryk for Sangiovese. Vinene værdsættes for deres aromatiske sammensathed og fløjlsbløde tekstur og disse træk genfindes i den Brunello di Montalcino, som familien har valgt at kalde Notte Stellata, stjerneklar nat, og den sælges eksklusivt i Danmark.

Brunello di Montalcino fik DOCG status i 1980 og er vel sammen med Barolo og Barbaresco den mest prestige-omgærdede rødvin fra Italien og anses af mange for at være det ypperste udtryk for Sangiovese. Vinene anprises for deres aromatiske kompleksitet og skønne, dybe tekstur og hos Mocali er vinen udtryksfuld fra frigivelsen og fremviser karakter og en helt unik speziatura eller krydring, og den ledsager også gerne en Porterhouse-steak, hvis den ikke er fra Chianina-kvæg.

* Økologisk dyrket, dog uden certifikation

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Pasta & Pizza
Svinekød

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.