Om produktet
Pinot Noir fra den billedskønne Moseldal. Det kølige klima giver her en meget lys vin, med en
charmerende duft af friske røde kirsebær og jordbær. Smagen er elegant med små fine bær fra
skoven i fin balance. Tanninerne spiller flot sammen med den friske frugtsyre og giver en vin med
blød eftersmag. En perfekt ledsager til salater og lette pastaretter.
Druerne til denne vin kommer fra Brauneberger og Trabacher vinmarker. Jordbunden her er
skiffer, hvilket tilfører et krydret element til vinen. Druerne høstes sent, i november, for at have
fuld modenhed. Druerne afstilkes og gæres med deres naturlige gær i godt 3 uger. Vinen lagres på
franske egetræsfade i 14 måneder inden aftapning uden filtrering.
Producenten:
Markus Molitor er et familieforetagende beliggende lige ved Zeltingen i midten af Mosel distriktet.
Markus overtog ejendommen fra sine forældre tilbage i1984 og har sidenhen udvidet de
daværende 7½ hektar til dagens 38 hektar, hvoraf 95% er beplantet med Riesling. Alle druer
høstes i hånden og der udvises den største respekt for naturlig omgang med vinen hele vejen
gennem processen. Alle vine gæres med naturligt gær og gæringen foregår naturligt, nogle gange
til næstkommende sommer. De fleste vine lagres på en kombination af ståltank og egetræsfade,
for at frembringe mest mulig kompleksitet.
Området
Mosel distriktet er et af de mest interessante i Tyskland. Beliggende lige nord for Frankrig og syd
for Koblenz. Her ligger vinmarkerne på stejle skråningerne ned mod Mosel floden. Jordbunden er
domineret af skiffer og det stiller store krav til producenterne at fremstille vin her. Riesling er
konge-druen og hvidvinene fremstillet her er på niveau med de bedste vine i verden.