Om produktet
Louis Latour købte i 1979 en mindre ejendom nede i Ardèche ved siden af det nordlig Rhône og har siden produceret nogle af områdets bedste vine. Denne vin er således lavet på 100% Chardonnay fra i gennemsnit 25 år gamle vinstokke i Coteaux de l'Ardèche - et område, der lige som Bourgogne lidt længere nordpå er rigt på kalksten og derfor ideelt til denne drue. I vinhuset er vinen gæret og lagret i ståltanke med 100% malolaktisk gæring.
Dermed følger en frisk aroma med nuancer af æbler, citrus, kalk og blomster. Smagen er elegant og med klassiske Chardonnay-nuancer som æble, melon og fersken men med et lidt blødere og rundere udtryk end i Bourgogne. Dog er der stadig friskhed og rig frugt i kraft af lagringsmetoden.
Louis Latour Ardèche er oplagt til f.eks. aperitif, charcuteri og fisk. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.
Vinen er ratet som "BEST BUY" tre år i træk af Parker/The Wine Advocate!