Om produktet
Il Palazzone's signatur vin, Brunello di Montalcino. I årgang 2017 hentede Il Palazzone druerne til deres Brunello fra alle deres 3 marker, selv fra deres bedste mark - Due Porte - som typisk vinificeres og tappes for sig. Il Palazzone har en klassisk og kompromiløs tilgang i hele produktionen. Alt foretages i hånden ligesom gæring og lagring foregår på store Slavonske botti. Vinen er således lagret på fadene i 39 måneder inden den er tappet på flaske. Den lille vingård Il Palazzone ligger i hjertet af Montalcino og er med sin beskedne produktion på ca. 10.000 flasker brunello årligt, en af de mindre producenter i området.
Holdet bag Il Palazzone består af det amerikanske par Kirsten og Peter Kern hvis hjerte brænder for Toscana, samt en lille håndfuld lokale kræfter som står for den daglige drift. Teamet hos Il Palazzone har de seneste år investeret stort i bla. nyt moderne udstyr samt en igangværende omlægning til bæredygtig produktion. Il Il Palazzone ejer 3 vinmarker som hver især afspejler Montalcinos terroir. Stilen er klassisk, med gæring og lang lagring på store slavonske botti. Et gennemgående karaktertræk og én af Il Palazzones store styrker er den lette og friske stil som kendetegner vinene. En stil som især er blevet bemærket af vinanmeldere og kritikere i de senere år, hvor der generelt har været udfordringer med varmen i området, har Il Palazzone formået at bevare en lethed, kølighed og friskhed i vinene som ikke er gået ubemærket hen.
Decanter kalder Il Palazzone for "Under the radar producer" og giver dem følgende ord med på vejen "While Brunello is dominated by well-established families and star winemakers, there is still room for up-and-coming producers to make a name for themselves in this prestigious denomination. Il Palazzone offers Brunello with a refreshing ‘lightness’ even in the hot, dry 2017 vintage thanks to parcels at lofty elevations" – Decanter