Om produktet
Toscana-specialiteten "Borrigiano" har fået ny identitet! Ligesom topvinen Il Borro er den nu slet og ret certificeret som "IGT Toscana", hvilket giver en friere hånd til at ekspermentere med vinen uden at skulle bekymre sig om forstyrrende kontrolorganer. Bl.a. består består vinen nu derfor kun af de to druesorter Sangiovese og Cabernet Sauvignon, hvilket er med til at give en friskere og mere egenrådig smag end nogensinde før!
Helt konkret består Borrigiano i dag af 70% Sangiovese og 30% Caberbet Sauvignon fra Il Borros egne økologisk dyrkede marker i Valdarno-området, der i øvrigt er det østligste og mest kontinentale i Toscana.
I kælderen er mosten fra de to druesorter koldgæret i store, koniske egetræsbeholdere, og her er de så blevet liggende i 10 måneder på de bundfældne gærrester for udvikle sine komplekse sider og afrunde kanterne uden at give for meget afkald på sin friske frugtsmag. Vinen har dernæst har samlet sig i et par måneder på ståltank, inden den erhældt på flaske.
I struktur, duft og smag er Borrigiano fuldmoden og færdig trods sin ungdommelige og legesyge form.
I næsen fremstår aromaen nærmest med en hudløs ærlighed, som var den leveret af et barn. Hvis du selv har prøvet at klatre op i et kirsebærtræ med næsen begravet i de plukkemodne, dybrøde bær, kan du nok begynde at tænke dig til, hvad der venter dig af vinen.
Det samme, med det nærliggende blommetræ samt den noget mindre brombærbusk nedenfor - og så skal du bare krydre oplevelsen med friske krydderurter fra middelhavsområdet, sågar lidt læder, ingefær og friskkværnet, hvid peber.
Også på tungen skinner livhligheden igennem med de obligatoriske, langt fra overgjorte tanniner, en forførende frugtsødme og en saftig frugtsyre.
På mange måder er Borrigiano - i tråd med ovenstående beskrivelse - en ener, og hvilken én.
Og så er den et suverænt match til typiske italienske retter med pasta, grillet vildt, ragú alla Bolognese og deslige.
Når den ligger i din kælder, kan den i øvrigt sagtens blive liggende i 10 år, og når tiden oprinder, anbefaler vi at servere den ved 14-16 grader.