Om produktet
Pinot Nero er og bliver en af de mest besværlige druesorter at dyrke. I Alto Adige er Pinot Nero blevet dyrket i over 100 år og nogle steder - som f.eks. i kommunerne Montagna og Egna - med enestående resultater. Som Franziskus Haas selv siger, så er Pinot Nero meget følsom over for sygdomme og dens tolerance ved behandling er minimal og høsttidspunktet er altid kritisk. Til gengæld er et godt glas Pinot Nero en stor oplevelse af finesse og elegance. Franz Haas Pinot Nero produceres fra vinmarker i 350 -700 meters højde ved Pinzano og Gleno. Vinen er gæret i ståltanke og lagret først 1 år i små egefade og ca. 10 måneder i flasken inden frigivelse. Farven er rubinrød med granat - orange reflekser efter nogle års lagring. Bouqueten er elegant og meget karakteristik med nuancer af modne hindbær, vilde kirsebær og skovbær ved modning. Eftersmagen er harmonisk og garvesyre er velintegreret. Drik denne Pinot Nero rødvin til perlehøne, fasan, råbuk og milde kødretter. Lagring potentielle er op til 8 år.