4.0
af 1 anmeldelser

Ferrer Bobet Priorat Vinyes Velles 2019

Spar 24%
Ved 6 stk. 499.00 kr.
Ved 1 stk. 659.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Ferrer Bobet Priorat Vinyes Velles 2019

P O I N T
95
James Suckling
P O I N T
94
Wine Advocate
4.0
af 1 anmeldelser

Ferrer Bobet Priorat Vinyes Velles 2019

Om produktet

Vinyes Velles er det katalanske udtryk for de 'gamle vinstokke', der i denne vin har over 80 år på bagen og udelukkende består af signaturdruen Cariñena (Carignan). Markerne dyrkes uden brug af kunstgødning eller pesticider på stejle terrasser i 650-750 meters højde, og druerne er i hele modningsperioden udsat for en nøje sortering for at sikre, at der ved høsttidspunktet kun resterer det bedste af det bedste.

Alligevel finsorterer man i vinhuset drue for drue, før de gennemgår afstilkning opfulgt af gæring ved det naturlig gær i 15 og 30 hektoliter egetræstbeholdere. Lagringen foregår over de næste 18 måneder i nye let toastede franske egetræsbarriques af højeste kvalitet, og aftapningen foregår dernæst uden filtrering og med en minimal tilsætning af SO2

I den endelige vin er aromaen flot og intens med nuancer af bl.a. brombær, lakrids, créme de cassis og blommer. Smagen har en renhed som meget få vine - præget af ungdommelig, cremet syre og en ekstremt mineralsk, dyb, mørk og saftig frugt. På trods af den høje intensitet er vinen især pga. sin renhed utroligt elegant og i perfekt balance - fuldstændigt renset for Priorats ofte lidt rosinagtige præg.

Vinen kan med fordel iltes 1-2 timer før servering, hvor den er et oplagt valg til grillede og krydrede anretninger, f.eks. bestående af rodfrugter, peberfrugter, oksekød og lam.

95 point - James Suckling

94 point - Robert Parker

18,5 point Henrik Oldenburg (svarer til 93p)

 

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Krydret mad
Mørkt kød

Eksterne anmeldelser

P O I N T
95
James Suckling
P O I N T
94
Wine Advocate

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.