Carignan er en meget plantet druesort – desværre ikke på grund af kvaliteten. Den er bl.a. plantet i Frankrig, Spanien, Italien og Californien. Det er dog i Languedoc og Roussilon den er mest beplantet.
Grunden til den store plantning af druen er pga. et ekstrem højt høstudbytte og, at den af den grund af har potentialet til at blive en pengemaskine. Dette gjorde at den blev intensivt plantet fra 1950 og frem.
Kvaliteten er dog tit langt fra hvad forbrugerne kræver i dag.
Carignan er rig på farve, garvesyre, syre og adstringens, men desværre også uden charme og finesse. De fleste vinbønder blander den derfor oftest med andre sorter.
Dog kan man også lave varietal vin på ren Carignan. Ofte vil man støde på at vinen bliver den charmeforladte vin beskrevet ovenfor, men enkelte producenter formår også at få noget større ud af druen. Det er vin baseret på gamle vinstokke plantet i god og veldrænet jord. Efterfølgende skal udbyttet holdes under 30 hl/ha og til sidst er det fantastisk håndværk i såvel marken som kælderen.
Det er fra disse producenter, vi tilbyder Carignan vine fra.