Om produktet
Pierre Gaillard udfordrer endnu engang tesen om, at Syrah vinene fra det nordlige Rhône skal modne adskillige år i flasken før den bliver drikkemoden. Her er der tale om umiddelbar charme, og også en accentueret fornemmelse af terroir, som betyder, at vinene er smukke eksponenter for den hårfine balance mellem pondus og finesse, som kun få producenter mestrer.
Her er det Pierre Gaillards Crozes-Hermitage fra 5 veleksponerede grus rige ha. i den del af appellationen, der ligger i Pont de l’Isère, hvor vinstokkene efterhånden i gennemsnit er blevet mere end 30 år gamle. Druerne høstes både manuelt og maskinelt i løbet af en uges tid efterhånden som de bliver perfekt modne på de forskellige parceller og de transporteres i kølebil de omkring 40 km. op til vingården i Maleval.
Her sker der en sortering såvel før som efter at alle stilke fjernes, og vinen gærer derpå i en blanding af åbne glasfiber tanke og store egefade i Pierre Gaillard ‘s forsøg på at genskabe det udtryk, der var normdannende før de rustfri ståltanke, begyndte at invaderede alverdens vinkældre. Vinen er efterfølgende modnet 18 måneder på brugte fade inden den er sammenstukket (igen i glasfiber) og aftappet på flaske.
Server for eksempel til tataki af dådyrmørbrad med tyttebærvinaigrette eller til peberglaserede kalvebrisler med en blomkålspuré monteret med rigeligt smør, eller... Mulighederne er mange hvis man holder af ungdommelige fint parfumerede rødvine.