4.0
af 1 anmeldelser

Domaine Ogereau, Bonnes Blanches Sec 2018

239.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Domaine Ogereau, Bonnes Blanches Sec 2018

category label Øko
category label Bland 6 - Spar 10%
4.0
af 1 anmeldelser

Domaine Ogereau, Bonnes Blanches Sec 2018

Om produktet

Magtfuld, stimulerende og fuld af ekstrakt. Denne tørre enkeltmarks-Anjou, er ganske enkelt et mesterværk. Uden tvivl den mest fyldige og opulente af Ogereau's Chenin Blanc's, der dog ikke giver slip på den stilistiske elegance. Kraftfuld nuvel, men samtidig fyldt af energi. En vidunderlig sammensmeltning af rigdom, friskhed, syre og raffinement. Duften er næsten ubeskriveligt kompleks, med dybgyldne æbler, honningblomster, abrikoskerner, havvand og ristet mandelmazarin, der forfølges af hyben, Williams Pære og en anelse valnøddebrød.

Fyldig, cremet og olieret på tungen, hvortil en elektrisk Chenin-Blanc-syre bragende bryder ind. Gule abrikoser, akaciehonning, mandelsmør og æbleekstrakt, der ledsages af hvide sommerblomster, våde strandsten og hasselnøddecreme. Finalen er tæt, længelevende og smertende intens med højtpulserende frugtsyre og en helt særegen energi. Et skoleeksempel på kraftfuld, lagringsegnet og tør Chenin Blanc, der vil imponere de fleste med smag for stor Bourgogne! 

Vinen af sammensat af 100% Chenin Blanc fra vinmarken ›Bonnes Blanches› i kommunen Saint Lambert, beliggende på en ganske blid skråning, på den venstre side af floden Layon. Et nord-østligt orienteret skiffer-terroir, karakteriseret ved tunge jordbund med høje andele skiffer og granit, der giver vine med stor fylde, krop og tekstur. Udelukkende økologisk, håndh¢stet og nøje selekteret frugt der, ved ankomst til selve vineriet, presses blidt i de hele klaser. Den malolaktiske omdannelse (omdannelsen af æblesyre til den blødere mælkesyre) indtræffer spontant og det afhænger altså af selve årgangen, om den fuldføres 100% (hvilket den gjorde i 2018 årgangen). Vinen lagrer slutteligt, med fuld bærmekontakt, på et mix. af 400- og 2000-liters fade, i en periode på 12 mdr. Teknikker der tilsammen bidrager med en nøddeagtig kompleksitet og giver vinen sin let cremede mundfølelse, dog uden nogen nævneværdig smagspåvirkning fra selve egetræsfadene. 

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Skaldyr

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.