Domaine Frédéric Mabileau, Saint Nicolas de Bourgueil Les Rouillères 2020

Spar 15%
Ved 6 stk. 158.10 kr.
Ved 1 stk. 186.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Frédéric Mabileau, Saint Nicolas de Bourgueil Les Rouillères 2020

category label Øko

Domaine Frédéric Mabileau, Saint Nicolas de Bourgueil Les Rouillères 2020

Om produktet

Dette er den helt centrale vin fra Frédéric Mabileau, som stadig henter en del af sin frugt fra Les Rouillères, som var en parcel, der fulgte med, da Frédéric mødte sin kommende hustru Nathalie.

Det var i 1988 på et tidspunkt, hvor Frédéric ikke helt var på bølgelængde med faderen og derfor plantede det unge par Cabernet Franc og planlagde at der skulle tilføjes endnu en Mabileau til de i forvejen mange Mabileau’ er, der producerede vin i landsbyen St. Nicolas de Bourgueil. Den første vin kom i 1991 og blev tidligt et referencepunkt og et yderst populært valg på stribevis af caféer og vinbarer i Paris. Produktionen er derfor langsomt blevet udvidet, således at der nu tappes i omegnen af 100.000 flasker, og Nathalie fortæller, at de fleste fortsat lander i Paris og at de såmænd kunne sælge mange flere.

Der er tale om manuel høst på alle de 18 ha. som leverer frugt til vinen. Alle parceller er certificeret økologisk og denne gennemsnitlige alder på vinstokkene ligger og balancerer omkring de 35 år. Drueklaserne soigneres allerede ude i vinmarken og igen på det centrale "table de tri" inden alle stilke fjernes og druerne føres frem til de rustfri ståltanke på transportbånd for at undgå pumpning. Mosten/druerne får lov til at sætte sig i et par døgn forud for gæringen der gennemføres uden fremmede gærstammer med daglig remontage, men uden pigeage hvorefter vinen modner sur Lie i 8 måneder frem mod aftapning der sker uden klaring eller filtrering og med en ultralav svovl stabilisering, som aldrig overstiger vinens naturlige svovlindhold.

Resultatet er en af de bedste "åbnere", vi har smagt fra noget Domaine. Seriøs saftig mørk frugt i form af blommer og morbær, der virkelig folder sig ud hvis man giver sig tid til at plaske vinen over i en karaffel inden den rammer glassene. Der er brombær, kanel, peber, lakridsrod og også oliven. Imponerende, ja fabelagtig dybde, og det bedste er, at vinen virker dejlig u-forceret. Man fornemmer, at der ikke har været noget hastværk med at få den gjort klar, og at det bestemt heller ikke haster med at få dem nydt. Det er bare autentisk Cabernet Franc fra Loire på den allerbedste måde, så det er ikke så sært, at Frédéric for år tilbage fik vinens logo diskret tatoveret på bagsiden af sin højre overarm.

Serveringsforslag

Lys fisk
Fjerkræ
Vegetarretter
Lyst kød

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.