Om produktet
Navnetrækket Clos Henri, leder uvilkårligt tankerne mod Frankrig, måske endda til Bourgogne, hvor “clos” betegner en lille omsluttet vinmark, og dermed et specifikt, afgrænset ophav. Det er den autencitet og ægthed familien ønsker at overføre til deres vingård i Wairau Valley i Marlborough. Den franske tradition med en høj beplantningstæthed har de bragt med sig, resulterende i at vinstokkenes indbyrdes kamp om næring højnes, hvilket giver færre druer men med en langt større koncentration. Clos Henri er huset top-vin, og de økologisk dyrkede druer kommer fra ejendommens bedste Pinot Noir-vinstokke. Druerne er håndplukkede og afstilkede, og de hele druer kommes, uden forudgående presning i store, åbne franske egefade, hvor de udbløder i en uge ved lave temperaturer. Gæringen sker med blide overpumpninger, og den såkaldte post-fermenterings maceration – praksissen med at lade drueskaller udbløde efter gæringens ophør, tager i alt tre uger. Herefter lagrer vinen i 12 måneder i franske egefade, hvoraf en fjerdedel er nye. Clos Henri, Pinot Noir er en majestætisk vin, med tydelige referencer til Bourgeois-familiens hjemland. Den har en fin, ren og elegant næse, med diskrete antydninger af røg, kirsebær og peber. I smagen er den saftig og kraftig, med mørk frugt og lakrids, afbalanceret af silkeagtig tekstur og generøse tanniner. Pinot Noir fra New Zealand bliver næppe bedre.