Om produktet
Navnetrækket Clos Henri, leder uvilkårligt tankerne mod Frankrig, måske endda til Bourgogne, hvor “clos” betegner en lille omsluttet vinmark, og dermed et specifikt, afgrænset ophav. Det er den autencitet og ægthed Bourgeois-familien ønsker at overføre til deres vingård i Wairau Valley i Marlborough. Den franske tradition med en høj beplantningstæthed har de bragt med sig til Marlborough, resulterende i at vinstokkenes indbyrdes kamp om næring højnes, hvilket giver færre druer men med en langt større koncentration.
Clos Henri Estate er huset entry-level-vin, og de økologisk dyrkede druerne hertil kommer fra ejendommens yngre Pinot Noir-vinstokke. Druerne gærer i åbne rustfri ståltanke, og lagrer efterfølgende 11 måneder i 7.500 liter store franske egefade, hvilket medvirker til at understøtte vinens fine balance og tanninstruktur. Petit Clos, Pinot Noir har duft og smagsmæssige florale noter af lavendel og tørrede rosenblade, samt røde bær med krydrede undertoner. Den er elegant afbalanceret, med en god syre, afrundede tanniner og et let røget islæt fra fadlagringen.