Om produktet
Baggrund: Da det sidste medlem af Piccolomini-familien døde i 985, blev det Guiseppe Bianchini og hans familie der overtog den historiske 1700-tals ejendom i det sydøstlige hjørne af Brunello-distriktet, nærmere betegnet Castelnuovo dell´Abate. Efter Guiseppes død i 2004 er det børnene Paolo og Lucia der viderefører traditionen. Huset råder over 200 hektar til jordbrug, heraf er 35 hektar tilplantet med Sangiovese Grosso (Brunello), Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah.
Hjertebarnet er Brunello-druen. Heraf laves to forskellige vine:
Rosso di Montalcino og Brunello di Montalcino. Brunelloen
udmærker sig som en traditionel produceret Brunello med en meget
ren og frugtig stil. Det, kombineret med en stor koncentration og
intensitet, gør at Ciacci Piccolominis Brunello må betragtes blandt
de allerbedste. Den forener det raffinerede med det potente.
Lagring: Fra de godt 16 hektar bliver de bedste druer udvalgt til
denne Brunello di Montalcino. Vinen er naturligvis lavet på 100%
Sangiovese Grosso. Vinmarkerne ligger 240-360 meter over havet og jordbunden er et mix af jord og ler. Vinen er fermenteret i ståltanke og glasforet cementtanke. Man lagrer derefter vinen i 36 måneder i store Slavonske egetræsfade(20-85 hl.), efterfulgt af 4 måneders flaskelagring.
Duft og smag: I duften finder man herlige noter af røde bær, kirsebær, blommer, svesker, tobak, lakrids, tjære og trøfler. Den er
intens, overdådig og sansebevægende og træder frem som lydende fløjl i munden med varme, delikat sødme og en vedvarende smag, fuld af nerve.
Gastronomi: Passer ideelt til stegeretter, gryderetter, vildt og oste.