Om produktet
Et benhårdt fastlandsklima
Washington State tegner sig for blot 5 % af USA's samlede vinproduktion, men rent kvalitetsmæssigt er delstatens vine på niveau med Californiens. Dyrkningen er koncentreret omkring Columbia Valley på østsiden af Cascade Mountains, hvor man finder et benhårdt, tørt fastlandsklima, som får vinstokkene til at yde deres ypperste.
Friskhed og kompleksitet
Det er frugtsyren, friskheden, som adskiller Washingtons vine fra Californiens. Frugtsyren gives til druerne via kølige nætter, hvilket får vinene til at virke mere elegante og europæiske i stilen. Hertil kommer, at en drues modningstid generelt varer længere i Washington end i Californien, og dermed bliver dens aromastoffer mere komplekse.
Pioneren i Washington State
Chateau Ste Michelle blev grundlagt i 1934, og er delstatens ubestridte pioner i alle aspekter af vinfremstillingen, med jordbesiddelser i alle de bedste underområder og nogle vinifikationsfaciliteter, der rangerer blandt USA’s mest imponerende. Chateau Ste Michelle er bl.a. kåret til American Winery of the Year i Wine Enthusiast og America’s Best Buy Winery i Robert Parkers magasin The Wine Advocate.
Samarbejde med toscanske Antinori
Col Solare er et joint venture mellem toscanske Antinori og Chateau Ste Michelle. Vinen sammensættes af Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot og Syrah fra Red Mountain AVA, hvor en jernholdig jordbund giver exceptionelt rige vine. Målet er at skabe en vin med toscansk styrke og den unikke kompleksitet, man finder i Washington State.