Château Rocheyron, Saint-Emilion Grand Cru 2016

1,295.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Château Rocheyron, Saint-Emilion Grand Cru 2016

Château Rocheyron, Saint-Emilion Grand Cru 2016

Vores vurdering

Vinen åbner med stor aromatisk intensitet såvel i næsen som munden og efterhånden som den får tid til at komme sig i glasset bliver den stadig mere kompleks og nuanceret. Der er godt med modne kirsebær, solbær og skovjordbær som hygger sig i en parfume af hybenroser og i munden er den frisk, elegant og så  velafbalanceret at dette uden diskussion er den mest vellykkede af Peter ’s 3 første Rocheyron vine.

Om produktet

Druerne er 70% Merlot og 30% Cabernet Franc, der er gæret til vin i 7 cementtanke og 3 rustfri ståltanke der i størrelse er tilpasset diversiteten i jordbundsforholdene på ejendommes godt 8 ha. med vinstokke. Vinen er modnet 15 måneder på fade (bare 35% nye for at ”værne om frugten” som Peter udtrykker det) og siden tappet uden forudgående klaring eller filtrering.

Kan med fordel dekanteres i 1-2 timer inden serveringen så vinen bliver blødere og lidt mere parfumeret. 

 

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Fjerkræ
Lyst kød
Mørkt kød
Fuglevildt

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.