Om produktet
I kælderen starter druerne med en lang udblødning ved lave temperaturer (koldmaceration). Først efter et par dage afstilkes og knuses de, og parcel for parcel gæres mosten så i store tanke, inden vinen vurderes klar til lagring - i alt 14 måneder på hhv. tank og en mindre del på barriques (30% nye).
Den færdige vin ender dermed ud med en karakteristisk aroma af dybe brombær- og cassisfrugt suppleret af bladkrydderier som timian, laurbærblade og mynte samt anstrejf af mineraler og dertil en lille røgtone.
Kroppen når en medium fyldighed, bløde behagelige tanniner og en god længde, der sender tydelig referencer til lige præcis Bordeaux!
Vi anbefaler varmt og hjerteligt at servere denne klassiker til okse- eller svinekød i alskens afskygninger, eksempelvis peberbøf, marinerede skaftkoteletter eller provence-inspirerede simreretter.
Vi anbefaler at hælde vinen på karaffel et par timer inden du serverer den, eksempelvis ved 15-17 grader.