Château Lilian Ladouys 2016

269.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Château Lilian Ladouys 2016

Château Lilian Ladouys 2016

Vores vurdering

Château Lilian Ladouys fra Saint-Estèphe!

Med 62% Merlot er denne bløde og komplekse vin noget mere Merlot-domineret end flertallet her fra Gironde-flodens venstrebred. De øvrige er Cabernet Sauvignon (32%) og 6% Petit Verdot - alt sammen håndhøstet, dobbeltsorteret og slotsaftappet på Château Lilian Ladouys. Blød, kompleks og drikkemoden Saint-Estèphe med dejlig dybde og generøsitet fra topårgangen 2016.

Om produktet

I kælderen starter druerne med en lang udblødning ved lave temperaturer (koldmaceration). Først efter et par dage afstilkes og knuses de, og parcel for parcel gæres mosten så i store tanke, inden vinen vurderes klar til lagring - i alt 14 måneder på hhv. tank og en mindre del på barriques (30% nye).

Den færdige vin ender dermed ud med en karakteristisk aroma af dybe brombær- og cassisfrugt suppleret af bladkrydderier som timian, laurbærblade og mynte samt anstrejf af mineraler og dertil en lille røgtone.

Kroppen når en medium fyldighed, bløde behagelige tanniner og en god længde, der sender tydelig referencer til lige præcis Bordeaux!

Vi anbefaler varmt og hjerteligt at servere denne klassiker til okse- eller svinekød i alskens afskygninger, eksempelvis peberbøf, marinerede skaftkoteletter eller provence-inspirerede simreretter.

Vi anbefaler at hælde vinen på karaffel et par timer inden du serverer den, eksempelvis ved 15-17 grader.

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Vildt
Fuglevildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.