Château Haut Bailly Pessac Leognan Cru Classé 2019

Spar 23%
995.00 kr.
Før 1,295.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Château Haut Bailly Pessac Leognan Cru Classé 2019

Château Haut Bailly Pessac Leognan Cru Classé 2019

Vores vurdering

Druerne er plukket i generøse mængder ovenpå en usædvanlig smuk sensommer i perioden fra den 23. september og frem til den 10. oktober af den sædvanlige flok af tilrejsende kosmopolitiske høstarbejdere. Soigneringen af druerne var en formssag og analyser af sukkerindhold, phenoler og syre dokumenterede at man var blevet begavet med et fantastisk druemateriale, som man efterfølgende forvandlede til vin ved blot 24 tegn for at passe på friskheden og elegancen mens alkoholindholdet bevægede sig op mod de 15%. 18 måneders modning i 60% nye og 40% én gang brugte fade frem mod samling i rustfrit stål og aftapning på flaske uden klaring eller filtrering.

Véronique Sanders kalder selv Château Haut-Bailly for en af verdens mest elegante vine funderet på en række usandsynlige paradokser, og skriver i sin kærlige præsentation: "Den er lige så kompleks, som den er afbalanceret: Bevidst og diskret, kraftfuld og blid, øjeblikkelig og tidløs. Og hver årgang er unik og tro mod sig selv, ligesom hver årgang også er konsistent og tro mod Haut-Baillys ubestridelige karakter." Det er svært at være uenig!   

Om produktet

Château Haut-Bailly har hvert år i det nye millennium leveret en af de bedste vine i hele Bordeaux takket være et gnistrende samarbejde mellem vinmageren Gabriel Vialard og Véronique Sanders Van Beck, der gled ind i rollen som General Manager kort efter hendes familie på grund af arvestridigheder valgte at sælge slottet til den amerikanske bankmand Robert Wilmers i 1998.

Slottet blev mere end en investering for først Robert Wilmers og senere efter hans død i 2017 for hans søn Chriss Wilmers og betydelige (hemmeligholdte) summer er derfor fløjet Château Haut-Baillys vej i hele det nye millennium, hvilket har betydet, at slottet om ikke matcher så i hvert fald banker voldsomt på porten til Château Haut-Brion, når det handler om at producere den ultimative oplevelse i Péssac-Léognan appellationen og blandt Cru Classé vinene i Graves.

Det gælder også denne 2019'er, som blev den sidste vin fra den egentlig ikke så gamle Chais. Den er simpelthen så delikat og velafstemt at det et øjeblik kan være svært at forstå, at Chriss Wilmers har fundet det nødvendigt at investere et millionbeløb i en ny underjordisk state of the art Chais.

Vinen bliver produceret på frugt fra 33 ha. omkring slottet der mere eller mindre er identiske med de oprindelige og den store og definerende specialitet er 4 ha. lige foran slottet med gamle og endog meget gamle vinstokke. Vinstokke der står i en kaostilplantning som et kærligt minde om Alcide Bellot des Minieres, der købte slottet i 1872 og siden under Phylloxera epidemien valgte at forsvare sine vinstokke med blandinger af kobber og sæbe opløst i vand frem for at plante nyt på resistente amerikanske rødder. Op mod halvdelen vinstokkene der ud over Cabernet og Merlot også inkluderer Carmenère og Malbec, er således, har man fået dokumenteret, plantet før 1907 og frugten herfra plukkes nu efterhånden som den modner og vinificeres separat for siden at blive anvendt som et særligt krydderi til Le Grand Vin.

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Vildt

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.