Om produktet
En rigtig klassisk Amarone fra det hæderkronede kooperativ Cantina Valpolicella Negrar.
Vinen produceres helt klassisk for en god Amarone ved at druerne lægges til tørre. Denne proces, som kaldes ”appassimento”, forgår på vingården under temperaturregulerede forhold i en periode på omkring 120 dage.
I den periode fordamper henved 40% af væskeindholdet i druerne, og sukkeret koncentreres samtidig med at der udvikles nogle anderledes aromakomponenter end i de helt friske druer. I midten af januar måned presses og gæres druerne, som er Corvina, Rondinella og Molinara.
Druerne høstes typisk i den sidste uge af september. Høsten foregår med håndkraft. Druerne vokser i selve hjertet af Valpolicella Classico regionen mellem Negrar-bakkerne. Undergrunden varierer meget fra en meget kalkholdig til en mere vulkansk undergrund.
Vinen lagres i omkring halvandet år på delvist små barriques af fransk eg og på store 3.000 liters egefade og yderligere et halvt til et helt år på flaske inden den kommer ud fra vingårdens kælder.
Oplevelsen
Vinen har en flot dybrød farve. I næsen fornemmes en krydret aroma præget af søde frugter, mørke bær og tørrede blomster samt en vifte af sødt krydrede noter. Smagen er meget fyldig og krydret. Det er en vin med stor krop og længde i smagen samt den karakteristiske lille antydning af bitterhed i afslutningen.
Serverings-TIPS
Serveringstemperaturen må ikke overstige 18 grader. Det er en rigtig god ledsager til vildt, kraftige kødretter og stærke modne ost. Sørg for at åbne vinen et par timer før serveringen, og hæld den gerne på en karaffel.