Om produktet
Denne Senda de los Olivos Tinto Roble blev første gang produceret i 2018-årgangen i Bodegas Zifars jagt på mere frugt og større umiddelbar drinkability, og allerede i efteråret 2019 fulgte belønningen fra Spaniens førende vinguide Guia Peñin. Vinen stak af sted med 91 point, hvilket er tæt på det maksimale for en Ribera del Duero Roble i Guiden.
Der er tale om frugt fra en blanding af ejede og lejede højt beliggende parceller med 35-45 år gamle vinstokke omkring Pesquera del Duero. Høsten er manuel med soignering af klaserne allerede under plukningen og druerne køres ned i Bodegaen i centrum af Peñafiel i små plastkasser med højst 10 kg. i hver. Alle stilke fjernes inden druerne lander i nedkølede rustfri gæringstanke hvor de i en uges tid med flere daglige overpumpninger af den most, der samlen i bunden af tankene får lov til at forberede sig på den alkoholiske gæring som herefter forløber næsten uden intervention. Herefter venter man på at også den malolaktiske gæring er veloverstået hvorpå vinen fylden på brugte franske fade og allerede 3 måneder senere sammenstikkes og tappes den endelige cuvée, hvorefter vinen er frigivet til salg i juni 2021.