Bodegas Zifar, Ribera del Duero Senda de Los Olivos Roble 2020

Spar 15%
Ved 6 stk. 131.75 kr.
Ved 1 stk. 155.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Bodegas Zifar, Ribera del Duero Senda de Los Olivos Roble 2020

Bodegas Zifar, Ribera del Duero Senda de Los Olivos Roble 2020

Vores vurdering

En dejlig saftig og stadig også en smule markant Ribera del Duero, hvor de 3 måneder i fadene næsten ikke fornemmes. Nærmest ligesom whiskers, der tilfører afdæmpet varme og glød til bluesmusik, og først savnes, når de ikke længere er der. Det er de mørke bær, lakrids og gæringens sødme, som dominerer i næsen, og i munden er vinen fyldig, aromatisk og godt struktureret, men også så markant, at den har godt af en svingom i en karaffel inden den skænkes.

Derefter er den en veloplagt allrounder til de dejlige spanske skinker, pølser og oste, og i Spanien er det ofte også vine med denne profil som kommer på bordet, når den store pande med paella bliver givet fri. Også når muslinger og skaldyr er inviteret med op i panden.

Om produktet

Denne Senda de los Olivos Tinto Roble blev første gang produceret i 2018-årgangen i Bodegas Zifars jagt på mere frugt og større umiddelbar drinkability, og allerede i efteråret 2019 fulgte belønningen fra Spaniens førende vinguide Guia Peñin. Vinen stak af sted med 91 point, hvilket er tæt på det maksimale for en Ribera del Duero Roble i Guiden.

Der er tale om frugt fra en blanding af ejede og lejede højt beliggende parceller med 35-45 år gamle vinstokke omkring Pesquera del Duero. Høsten er manuel med soignering af klaserne allerede under plukningen og druerne køres ned i Bodegaen i centrum af Peñafiel i små plastkasser med højst 10 kg. i hver. Alle stilke fjernes inden druerne lander i nedkølede rustfri gæringstanke hvor de i en uges tid med flere daglige overpumpninger af den most, der samlen i bunden af tankene får lov til at forberede sig på den alkoholiske gæring som herefter forløber næsten uden intervention. Herefter venter man på at også den malolaktiske gæring er veloverstået hvorpå vinen fylden på brugte franske fade og allerede 3 måneder senere sammenstikkes og tappes den endelige cuvée, hvorefter vinen er frigivet til salg i juni 2021. 

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.