Aia Vecchia, Lagone 2022

Spar 28%
Ved 6 stk. 129.00 kr.
Ved 1 stk. 179.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Aia Vecchia, Lagone 2022

Din Vinguide

Aia Vecchia, Lagone 2022

Krop Fyldig
Tannin Medium
Syre Medium
Stil Tør

Smagsnoter

Mørk frugt
Søde krydderier
Fad

Vores vurdering

Vinene fra Aia Vecchia var de første vine vi selv begyndte at importere for efterhånden mange år siden. Vi har altid betragtet husets 2. vin Lagone som husets vin her hos os. Bla. fordi vi mener at pris/kvalitet forholdet er blandt de bedste blandt alle vores vine.

Om produktet

Lagone er huset Aia Vecchias Rosso di Toscana. Lavet på Merlot 60%, Cabernet Sauvignon 30% og Cabernet Franc 10%, og lagret på barriques i mindst 12 måneder. Lagone forener på eksemplarisk vis sit italienske "terroir" med "finesse" af en stor fransk rødvin. Hermed får du det bedste af begge lande, når flasken indeholder den italienske vildskab og dybde i smagen, sammen med en elegant og blød - fransk fornemmelse i munden. På den måde bliver Lagone vinen alle kan lide - og som mange vender tilbage til. Smagen af Lagone er smagen af modne, saftige kirsebær og hints af søde krydderier. Hvis du vil have det optimale ud af vinen, kan den med fordel hældes på karaffel 10 min før servering. Server den ved 16-18°C i almindelige rødvinsglas og gerne til kødretter af enhver art - eller kraftige pastaretter som fx Cabonara: Simpel, fyldig og smagfuld - naturligvis uden fløde.

Smagsnoter

Mørk frugt
Søde krydderier
Fad

Fakta

Lagring:
2-6
Tannin:
Medium
Stil:
Tør
Syre:
Medium
Krop:
Fyldig
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Årgang:
2022
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Konventionel
Alkohol %:
14,50
Proptype:
Kork
Serveres ved:
16-18°C

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød

Eksterne anmeldelser

Din Vinguide

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.