Om produktet
Lugana ligger ved Gardasøens sydlige ende, og vinen her er udelukkende fremstillet på Trebbiano di Lugana – en drue som Sergio Zenato allerede fra starten så et enormt potentiale i. Satsningen på denne drue affødte oprindeligt en del lokal hovedrysten, der dog forstummede da det færdige resultat viste sig at være aldeles fortryllende. Hjemstedet for Zenatos hvidvine, lavet på Trebbiano di Lugana, er de historiske vinmarker i Massoni, vest for Peschiera del Garda. Her har druerne optimale forhold med ler- og kalkholdig jordbund og mange solskinstimer. Druerne til vinen kommer fra ældre vinstokke (op til 25 år gamle) og høstes i starten af september. Når høsten er i hus, foregår gæringen i op til 20 dage i ståltanke. Herefter lagrer vinen 4-5 måneder i ståltanke efterfulgt af 2-3 måneder i flasken inden vinen frigives. Vinen fremstår skinnende strågul i glasset. Bouqueten er frisk med frugtige noter af ferskner, grapefrugt og ananas. Der er tale om en tør, frisk og struktureret vin der afslutter med en lækker blødhed.