Om produktet
Zenatos Recioto høstes typisk i slutningen af september, når sukkerindholdet i druerne er på sit højeste. Herefter tørrer de i fem måneder, ikke ulig Amarone. De rosinlignende druer afstilkes herefter og macererer i to dage ved 10 grader i små ståltanke. Herefter igangsættes gæringen, der løber over 21 dage. Når vinen når en alkoholprocent på 14, stoppes gæringen ved at nedkøle vinen til 10 grader igen. Efter yderligere ti dage hældes vinen på egefade af 225 liter, hvor den lagrer i 24 måneder inden aftapning på flaske.
Perfektion er som bekendt en tidskrævende affære. Recioto della Valpolicella fra Zenato er en overordentlig koncentreret vin. Den er selvsagt sød, med krydrede noter, mørke kirsebær, svesker og blommer, men holdt fint tøjlet og afbalanceret af fløjlsbløde tanniner.
En kompleks men veloplagt dessertvin til sødt bagværk, eller desserter med mørk chokolade. For de mere vovede kan Recioto, serveret let afkølet, gå glimrende i spænd med Gorgonzola.